Dober psihoterapevt v Ljubljani

Imate v življenju kakšne težave, s katerimi se ne znate spopasti sami? Vas muči kakšen problem, ki vam ne pusti spati, zato ves čas razmišljate o njem? Ali pa ste zaradi neke nerazrešene zadeve, konflikta ali odnosa v nenehnem stresu? Se vam zdi, da ne obvladujete svojega življenja, imate različne strahove ali pa ste zelo nesamozavestni? Potem je dober psihoterapevt ali dobra psihoterapevtka točno tisto, kar potrebujete, zato razrešite to situacijo in zaživite drugače. V Ljubljani se jih najde kar nekaj, pri katerih lahko poiščete pomoč oziroma se nanje obrnete, če ste v kakršnikoli stiski in ne vidite več poti naprej.

Dober psihoterapevt je strokovnjak

Strokovnost mora biti pri izbiri vsekakor na prvem mestu. Danes ni težko dobiti uvida v to, kdo obvlada svoje področje in kdo ne, saj ima skoraj vsak dober psihoterapevt tudi svojo spletno stran. Na njej boste našli podrobno predstavitev njegovega dela in to, s katerimi področji se ukvarja. Nekateri so specializirani za določeno področje, drugi pa za kakšnega drugega, zato je najbolj smiselno poiskati nekoga, ki ustreza težavam, s katerimi se spopadate. Pomembno pa je tudi, kakšno izobrazbo ima, kakšne tehnike in metode uporablja pri svojem delu in podobno.

Na spletni strani boste morda našli tudi kakšne članke ali drugo gradivo o težavah, ki vas mučijo, na podlagi katerega lahko ugotovite to, ali vam določen psihoterapevt ustreza ali ne. Prav tako pa lahko na podlagi člankov in drugega gradiva ocenite tudi njegovo strokovnost in kako se loteva določenih vprašanj in tem oziroma problemov, saj v psihoterapiji obstajajo različni pristopi.

Če na vas naredi dober vtis, je to pokazatelj, da je verjetno pravi za vas, še bolj pa boste to lahko ugotovili med pogovorom v živo. V kolikor ste v stiski ali imate težave, ki vas mučijo, torej nikar ne čakajte, da se bodo rešile same od sebe, ampak se aktivno spopadite z njimi s pomočjo strokovnjaka, ki vam bom pri tem stal ob strani ter vam pomagal.

 

This entry was posted in Zdravje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *