Eritritol

Koliko sladkorja dnevno vnesete v telo? In ali veste, kako škodljiv je lahko ta? Razen, če ste se odločili za naravno sladilo eritritol.

Vemo, da je danes sladkor sovražnik našega telesa, sploh, če se vnaša v večjih količinah. Kar pravzaprav niti ne vemo, kajti današnja živila so skoraj vsa sladkana in si niti nemoremo predstavljati, koliko ga dejansko tudi zaužijemo. Hrana pripravljena doma, pa je seveda tisto, kar bi si naj privoščili, saj le tako vemo, kaj ta vsebuje. Četudi beremo in prebiramo deklaracije, bomo verjetno v trgovinah našli veliko sladkorja in le redke prehrambene izdelke, kateri tega ne vsebujejo ali pa vsebujejo naravna sladila.

Sladkor je seveda okusen in si verjetno niti ne želimo predstavljati, da bi se morali sladkemu odpovedati za večno. In tudi ni nujno, da se. Umerjene količine katerekoli hrane so seveda telesu potrebne. Pa vendar imamo za tiste, ki so najbolj telesu škodljive tudi alternativo. Recimo sploh za sladkor, ki je tako nevaren, a hkrati doda hrani dober okus. Zato se poskušamo sladkarijam izogniti? Ne, pač pa izbiramo zgolj takšne, ki vsebujejo naravna sladila, med katerimi je eritritol ena najustreznejših. Mogoče zanj še nismo slišali, pa vendar, če bomo malce poizvedovali oziroma poskušali spoznati ga bolje, bomo ugotovili, da je pravzaprav odlično nadomestilo za običajni sladkor. In, ker ima enako funkcijo, toliko bolje.

Vsaka hrana ima svoj okus, z različnimi dodatki, pa tega še izboljšujemo. In sladkor sodi med takšne dodatke, ki hrani dajo sladek, prijeten okus, kateremu se seveda ne želimo odpovedati. Lahko pa izbiramo zgolj naravna sladila in se tako izognemo rafiniranemu belemu sladkorju, ki je dejansko strup za naše telo. In seveda posledično trpi zdravje, s tem naše razpoloženje.

Sladkor je zagotovo odlična »začimba«, ki hrani doda prijeten in sladek okus, ki pa je lahko tudi zahrbten. Zato je prav, da se odločimo za ustrezne, z enako funkcijo in učinkom prehranske nadomestke običajnemu sladkorju.

This entry was posted in Zdravje.