Industrijska avtomatizacija ima številne prednosti

Zakaj je industrijska avtomatizacija dobra naložba, skorajda ni treba izgubljati besed. Logično je, da nam lahko sodobna tehnologija na tem področju zelo pomaga in močno izboljša vse procese upravljanja v številnih industrijskih panogah. Če tudi vas zanima industrijska avtomatizacija oziroma že dalj časa razmišljate o tem, da bi avtomatizirali svojo proizvodnjo, je čas, da se lotite tega projekta, preden vas pri tem prehiti konkurenca.

Kako se lotiti avtomatizacije v industriji?

Pri tem vam je lahko v veliko pomoč slovensko podjetje VRD Dankon, katerega področje delovanja je tudi industrijska avtomatizacija. S tega področja tudi svetujejo oziroma podjetjem pomagajo pri uvajanju avtomatizacije, izbiri ustreznih sistemov in komponent in tako dalje. Pri njih dobite vse na enem mestu, saj so med drugim tudi partner podjetja Siemens, ki izdeluje odlično opremo za avtomatizacijo v industriji.

Njihov proizvodni program je zelo izpopolnjen, saj se nenehno trudijo izdelati še boljše in še bolj izpopolnjene izdelke. Omogočajo vam izbiro prav vseh potrebnih komponent, ki so zelo premišljeno izdelane in zasnovane tako, da lahko služijo številnim namenom glede na potrebe posamezne industrijske panoge ali proizvodnje. Na voljo so vam različni izdelki, kot so na primer:

  • krmilniki za enostavne in bolj zahtevne procese,
  • številne digitalne izhodne in vhodne enote,
  • analogne izhodne in vhodne enote,
  • kakovostni Basic Paneli,
  • napajalniki,
  • digitalne razširitve za krmilnike,
  • vsa ostala oprema in avtomatizacijske komponente.

Tehnična pomoč, svetovanje in izobraževanje

Na voljo vam je tudi učinkovita tehnična pomoč pri izbiri, po želji pa vam lahko pošljejo tudi podroben katalog vseh izdelkov in opreme oziroma vam odgovorijo na vsa morebitna vprašanja s tega področja. Siemens ima na spletu tudi poseben tehničen forum, kjer lahko dobite dodatna mnenja in odgovore na svoje dileme, prav tako pa se lahko odločite tudi za izobraževanja v Siemensovem vadbenem centru, kjer boste lahko določeno opremo za krmiljenje tudi sami preizkusili in se naučili njene uporabe. Takšna izobraževanja potekajo med drugim tudi v Sloveniji, na voljo pa so vam različni tečaji. Tako boste z avtomatizacijo in s tem, kako poteka v praksi in kako jo uvesti tudi v vaše podjetje ali proizvodnjo, zagotovo veliko bolje seznanjeni.