Kako vam lahko pomaga psihoterapevt?

Psihoterapevt vam lahko pomaga v različnih življenjskih situacijah, saj vam nudi vso potrebno podporo, vam svetuje, pomaga in strokovno usmerja, da najdete pravo rešitev. Pravzaprav bi prav vsak od nas kdaj potreboval takšno pomoč, a žal vsaj pri nas to še ni uveljavljen način reševanja težav, pa čeprav je zelo uspešen in bi lahko preprečil marsikatero stisko.

Prevzemite nadzor nad svojimi težavami!

Ne glede na to, kakšne težave imate, vas te lahko močno obremenjujejo. Povzročajo vam stisko, zaradi njih vas muči nespečnost ali pa ste živčni. Seveda pa so lahko težave tudi veliko hujše, pri čemer pa smo Slovenci še vedno navajeni, da jih običajno skrivamo oziroma vsaj ne kažemo navzven. O težavah tako le redko s kom spregovorimo, ampak jih tiščimo v sebi, zaradi česar je naša stiska še večja. Če jih želimo premagati in nad njimi prevzeti nadzor, je treba postopati aktivno in ne pasivno.

V kolikor tega ne znamo, nas tega lahko nauči prav psihoterapevt. Nikakor ne pričakujte, da bo ta rešil vaše težave, vas bo pa zagotovo naučil veščin, s pomočjo katerih jih boste sposobni rešiti sami. Morda ste že slišali za rek, da je bolje, da vas kdo nauči loviti ribe, kot pa da vam jih prinese na pladnju. Enako velja za reševanje težav – če se naučimo veščin, ki nam jih bodo pomagale rešiti, se bomo lahko v prihodnje z njimi spopadli kar sami. In prav to je tisto, česar nas lahko nauči psihoterapevt ter nam tako pomaga, da nas težave ne bodo več tako obremenjevale kot poprej.

V primeru, da bi se veščine obvladovanja težav radi naučili tudi sami ter poskrbeli za to, da vas te ne bodo več tako mučile, je pravi naslov tako spletna stran samozavestni.si, kjer se lahko prijavite na osebno svetovanje oziroma coaching, trening asertivnosti ali psihoterapijo pod strokovnim vodstvom. Prav tako pa vam nudijo tudi online skype terapijo, ki omogoča svetovanje in pomoč na daljavo oziroma kar od doma.

This entry was posted in Zdravje.