Kakovostni parketi za vse okuse

talne obloge - parketiParketi iz različnih vrst lesa nimajo le vsak drugačnega videza, temveč tudi druge karakteristike. Vsaka vrsta lesa je namreč specifična. Zato seveda ni vseeno, katero vrsto izberemo. Pri izbiri je pametno za nasvet vprašati strokovnjaka, saj bomo tako izbrali najbolj pravilno glede na svoje želje in potrebe. Ko izbirate parket, torej ni dovolj le to, da veste, da bi radi lesen parket, ampak je pomembno vedeti tudi to, katero vrsto lesa bi si želeli imeti.

Parketi iz domačega lesa
Pri nas so še vedno najbolj priljubljeni parketi iz domačih vrst lesa. Med njimi je na prvem mestu zagotovo hrast, ki slovi po svoji trdnosti in obstojnosti. Pravilno položen lahko zdrži več kot stoletje in pri tem ohrani vso svojo veličastno lepoto v barvi naravnega lesa. Po določenem času potrebuje le malo dodatne nege, brušenja in osvežitve, sicer pa je tudi po mnogih letih še vedno čudovito lep. Poleg hrastovih so priljubljeni tudi parketi iz lesa oreha, tako evropskega kot ameriškega, v zadnjem času pa se marsikatera stranka odloči tudi za les oljke, ki ima malce drugačen in manj običajen videz.

Eksotični parketi iz Afrike ali Azije
Poleg domačih vrst lesa pa lahko pri podjetju Onis dobite tudi parkete iz afriškega ali azijskega lesa. Še posebej azijski oziroma indonezijski teak ali tik je neverjetno obstojna vrsta parketa z odlično stabilnostjo. Prav zato se zanj odločajo ne le lastniki hiš ali stanovanj, ampak tudi podjetja, gostinci in ostali, ki opremljajo poslovne prostore. Tak les namreč ni le zelo eleganten in prestižen ter tako primeren tudi za elitno opremljene prostore, ampak tudi zelo trpežen in odporen. Prav zato se odlično obnese v vseh okoliščinah. Tik ali teak odlično prenaša tudi vlago, zato ga lahko položite celo v kopalnico ali na teraso.

Prava vrsta za pravi namen
Tudi kopalnico ali zunanjo teraso lahko obložite s parketom, če izberete pravo vrsto lesa. Pri polaganju parketa na mesta, ki so izpostavljena večji vlažnosti in drugim dejavnikom, je treba biti še posebej previden. Pomembno je tako to, katero vrsto čim bolj odpornega lesa izberemo, kot tudi to, kako so takšni parketi položeni in zaščiteni.