Mineral Zeolit

Zeolit je mineral, ki ga lahko najdemo tudi v naravi. Uporablja se v številne namene – dodan je lahko na primer filtrov za akvarije in sredstvih za mehčanje vode, iz njega pa je lahko izdelan celo nakit. Poleg tega pa se ta mineral uporablja tudi v medicinske namene, kupi pa se ga lahko tudi v obliki prehranskega dopolnila, ki naj bi poskrbel za razstrupljanje telesa.

Naravni ali sintetični mineral

Temu mineralu se pripisujejo številni pozitivni učinki, vendar pa je pri tem treba vedeti, da ni vsak zeolit naraven. Obstaja namreč več vrst. Nekatere med njimi lahko najdemo v naravi oziroma so naravno prisotni, medtem ko so druge vrste sintetične oziroma industrijsko izdelane. Slednje nimajo nobenih pozitivnih učinkov, uporabljajo pa se v industrijske in različne druge namene, zato je pri nakupu treba biti pozoren na to, za kakšen mineral gre in kakšen je njegov izvor.

Uporaba v številne namene

Za kaj vse se uporablja ta naravni mineral? Naravni mineral zeolit se lahko na primer uporablja kot prehransko dopolnilo v prahu, prav tako pa je lahko sestavina različnih krem in drugih izdelkov za nego telesa, pa tudi zobnih past. Uporablja se v številne namene, pri čemer je pomembno to, da ta mineral nase veže različne kovine in druge snovi, zaradi česar je v prehranskih dopolnilih uporabljen predvsem kot tisto sredstvo, ki poskrbi za razstrupljanje.

Kakovost je zelo pomembna

Pri tem je zelo pomemben njegov izvor oziroma to, za kakšen zeolit gre in kako kvaliteten je. Kvaliteta mora biti kontrolirana v laboratoriju oziroma potrjena z ustreznimi certifikati, prav tako pa je pomembno, da izbrani izdelek nima nobenih dodatkov ali primesi, saj te lahko po nepotrebnem obremenijo vaše telo.

Pri izbiri oziroma nakupu zato obvezno preverite, kaj kupujete in vse lastnosti izdelka, ki ga nameravate uporabiti. Predvsem pa je pomembno, da prehranske in druge dodatke kupujete le pri zaupanja vrednih ponudnikih ter se pred njihovo uporabo o njih tudi čim bolje informirate oziroma poučite o tem, čemu so namenjeni in kakšni so njihovi učinki na telo.

This entry was posted in Zdravje.