Najkvalitetnejši parketi

parketiVsak, ki opremlja prostore ali jih prenavlja, ve, da izbira talnih oblog ne sme biti prepuščena naključju, saj talna obloga ni le nekaj, brez česar ne gre, temveč tudi oplemeniti prostor, ga polepša, hkrati pa zamenjava talnih oblog ni vedno najlažja, saj je treba odmakniti vse pohištvo ter za nekaj časa prostor nehati uporabljati, zato je treba izbrati čim bolj trajno in kvalitetno talno oblogo. Ena takšnih oblog, ki že tradicionalno velja za najboljšo za prav vse notranje prostore ne glede na njihov namen, so parketi, ki se odlično obnesejo, so lepega videza in zelo prijetni za hojo.

Prostor, v katerem je parket, je veliko bolj prijeten za bivanje, kot pa prostor, v katerem je položena kakšna druga talna obloga, zato so parketi primerni tako za dom kot tudi za vse druge objekte, kot so na primer pisarne ali poslovni prostori. Enostavno povedano: parkete uporabljamo tam, kjer bi se radi dobro počutili. Za dobro počutje in veliko paleto za izbiro parketov pa poskrbi podjetje Onis.

Nekoč je veljalo, da so parketi občutljiva obloga, a z napredno tehnologijo in obdelavo lesa, to ne velja več, saj to poskrbi za njihovo odpornost in kvaliteto. Na to, kakšen je parket in kako obstojen je, ne vpliva le sama vrsta lesa, ki je sicer zelo pomembna, ampak predvsem izdelava, obdelava pa tudi to, kako je parket položen. Parketi morajo biti namreč položeni strokovno in natančno, zato je to delo treba zaupati le izkušenim mojstrom, ki dobro vedo, kaj delajo. Takšni mojstri vam bodo znali tudi svetovati ne le o izbiri parketa, velikosti in obliki posameznih ploščic, temveč tudi o tem, kako pripraviti tla, da bodo optimalna za polaganje parketa, ter o tem, kakšne premaze in zaščitne sloje barve ali laka uporabiti, da bo vaš parket ostal tak kot nov še dolgo časa.

Ker je talna obloga nekaj, po čemer vsakodnevno hodimo, po njej premikamo pohištvo in podobno, je treba skrbeti tudi za njeno vzdrževanje. Parketi so glede tega zelo enostavni, čeprav marsikdo misli, da temu ni tako. Dovolj je že redno čiščenje, to, koliko vode in kakšna čistila lahko pri tem uporabite, pa je odvisno od vrste parketa oziroma od tega, iz katerega lesa je ta narejen, kot tudi od tega, kako je obdelan in s kakšnimi premazi je zaščiten.

Kvaliteten parket, ki se po mnogih letih uporabe malo obrabi oziroma nima več pravega leska ali pa se na kakšnem mestu poškoduje oziroma na njem nastanejo praske, se da zelo dobro obnoviti z brušenjem in ponovnim lakiranjem ali oljenjem. Na tak način je parket skorajda večen, saj ga lahko pobrusimo vedno znova in spet dobi svojo prvotno lepoto.

polaganje parketa OnisPri polaganju je treba paziti, da so reže med posameznimi ploščicami parketa čim manjše oziroma da jih skorajda ni, saj se tam najhitreje nabira umazanija, ki kazi videz tal. Sicer pa vam za vaš parket, ko je enkrat položen, ni treba preveč skrbeti: lahko le uživate v tem, da ga imate in se ob tem v svojem domu ali kakšnem drugem objektu tudi odlično počutite!