Nega stopal in pedikura

Na začetku poletja, ko začnemo nositi odprto obutev oziroma sandale, se velikokrat zavemo, da bi morali naša stopala tudi v zimskem času bolje negovati oziroma njihovi negi posvetiti več časa. Nega stopala in pedikura sta namreč zelo pomembni in zanju je najbolje skrbeti redno. Če na to pozabimo, se namreč na videzu naših stopal to hitro pozna.

Stopala je treba negovati vse leto

Čeprav se na nego stopal navadno spomnimo šele pred začetkom poletne sezone, pa bi morali zanje skrbeti vse leto. Na spletu lahko najdemo veliko nasvetov, kako negovati stopala, prav tako pa je treba skrbeti za nohte. Še najbolje pa je, če si vsake toliko časa privoščimo tudi profesionalno nego stopal. Kako pogosto jo bomo potrebovali, je odvisno od tega, kako občutljiva ali suha je naša koža, kakšno obutev nosimo, koliko hodimo, tečemo, koliko se potimo od noge itd. Ne glede na to, pa je priporočljivo, da si vsaj enkrat letno privoščimo profesionalno nego stopal. V primeru, da imamo s stopali težave, pa je za to seveda treba poskrbeti bolj pogosto.

Pomembno tako z estetskega kot z drugih vidikov

Nega stopal pa nikakor ni pomembna le z estetskega vidika, saj že samo trda koža na podplatih lahko povzroči tudi resnejše težave, razpokano kožo in bolečine pri hoji. Enako kot za sama stopala pa velja tudi za nohte na nogah, za katere je prav tako treba redno skrbeti. Zaradi napačnega striženja ima marsikdo težave z vraščenimi nohti, kar lahko profesionalna pedikura običajno uspešno reši. Prav tako pedikerka poskrbi tudi za druge težave z nohti.

Profesionalna nega stopal

V primeru, da imate kakršne koli težave s stopali ali nohti na nogah, se vam je na stopalu naredilo kurje oko ali otiščanec oziroma imate težave z razpokami zaradi trde kože, je tako vsekakor prav, da obiščete salon, kjer vam bodo z veseljem pomagali. Odpravili bodo vse vaše težave ter poskrbeli za to, da bodo vaša stopala in nohti na nogah videti tako, da jih boste z veseljem razkazovali v sandalih ali natikačih!

This entry was posted in Lepota.