Novogradnje in urejanje vrtov

Nove hiše imajo običajno ne le popolnoma neurejeno okolico, ampak se namesto vrta na parceli nahajajo še kupi zemlje, odpadni gradbeni material ter še marsikaj drugega. Prva naloga vsakogar, ki si želi na parceli urediti ličen vrt je torej pospravljanje in ravnanje terena. Po potrebi je odvečno zemljo oziroma prst treba tudi odvoziti oziroma poskrbeti za dovoz nove, kakovostne prsti. Za urejanje vrtov je najbolje poskrbeti, ko so vsa večja gradbena dela zaključena, seveda pa se načrtovanja ureditve lahko lotimo tudi že prej. Tako bomo rastline začeli saditi takoj, ko bo možnost za to, kar pomeni, da bodo prej zrasle.

Urejanje vrtov pri novogradnjah je sicer po eni strani lažje kot pri obstoječih vrtovih, saj so vse možnosti še odprte. Po drugi strani pa rastline za rast običajno potrebujejo kar nekaj časa, zato je treba počakati, da parcela ozeleni in iz nje nastane vrt. S premišljenim načrtovanjem in različnimi sodobnimi tehnikami je lahko urejanje vrtov pri novogradnjah tudi hitrejše. Ena od takšnih možnosti so na primer travni tepihi, ki omogočajo polaganje trate direktno na zemljo, ki jo tako lepo prekrijejo. Parcela, polna zemlje, tako v nekaj urah postane zelenica, kar je pri običajnem postopku s sejanjem trave in čakanjem, da ta enakomerno zraste, nemogoče doseči.

Vendar je pri tem zelo pomembno, kakšne travne tepihe izberemo, predvsem pa to, kako jih položimo. Polaganje je sicer precej enostavno, a tisti, ki se na urejanje vrtov res spoznajo, jih bodo položili hitreje in bolje. Prav zato se vam v primeru, da imate novogradnjo, pri kateri je še treba urediti vrt in okolico, splača poklicati v podjetje Skerca.si, kjer se na urejanje vrtov resnično dobro spoznajo. Z veseljem vam bodo pomagali tudi pri urejanju vašega vrta in poskrbeli za to, da bo ta čim prej postal lepo zelen in urejen!