Odlične kanalete za odvodnjavanje

hauraton kanalete za odvodnjavanje

Hauraton.si – kanalete za odvodnjavanje

Kakšne kanalete za odvodnjavanje izbrati? Danes imamo na srečo na voljo obilo različnih možnosti in rešitev v ta namen, zato se velja pred nakupom malo pozanimati in preučiti različne variante, ki so vam na razpolago. Kateri model bi bil primeren za vas, je odvisno od tega, kaj sploh potrebujete. Pomembno je, da je odvodnjavanje zasnovano kot celovit sistem, pri katerem so upoštevani prav vsi različni dejavniki – nagnjenost terena, okoliške parcele in ceste, količina meteorne vode in tako dalje. Najbolje je, da načrtovanje zaupate projektantu, ki vam bo pomagal tudi pri izbiri ustreznih delov, kanalet, rešetk in vsega ostalega, kar potrebujete za to, da bo meteorna voda odtekla stran od objektov in se ne bo predolgo zadrževala na vaši parceli.

Različni materiali in oblike

Na voljo so različni materiali, iz katerih so lahko narejene kanalete za odvodnjavanje. V zadnjem času je poleg zelo odpornega betona z armiranimi vlakni zelo priljubljena možnost tudi visokokakovostna plastika, ki je zelo trajen material in se dobro obnese v ta namen. Dobro prenaša tudi različne obremenitve in zlepa ne razpoka ali se kako drugače ne poškoduje, ampak desetletja ostaja praktično nespremenjena. Zaradi tega predstavlja zelo dobro rešitev v ta namen. Sploh zato, ker je plastika material, ki je odporen tudi na različne druge dejavnike, kot so na primer zmrzal ali zelo nizka temperatura, nihanje temperature, sol za posipanje cest in podobno.

Iz plastike so lahko narejene tudi rešetke, ki jih pritrdimo na kanalete za odvodnjavanje, lahko pa so te narejene tudi iz kakšnega drugega odpornega materiala. Možnosti imamo tako zelo veliko in veliko je tudi različnih oblik, ki se razlikujejo tako glede na različne lastnosti kot tudi dimenzijo in to, kakšen je njihov pretok, kakšne obremenitve prenesejo in tako dalje. Poleg tega pa so pri izbiri pomembni tudi dodatki, kot so na primer peskolovi, ki predstavljajo zelo pomemben del vsakega sistema za odvodnjavanje, saj se vanje ne ulovi le pesek, ampak tudi ostali delci, smeti, kamenčki in podobno.