Pohištvo Ikea v Sloveniji

ikea slovenija ljubljana
Včasih nam je bila zelo zanimiva sosednja Avstrija in tako tudi ostaja, predvsem sedaj, ko je naše varčevalne prašičke začela načenjati inflacija in vedno več Slovencev svoj delovni prostor išče pri sosedih Avstrijcih. Enako je tudi z dejstvom, da se velikokrat odpravimo v sosednje države, v tako znamenite »shopping« centre, ki slovijo po ogromni izbiri in običajno tudi nižji ceni. Ne na Hrvaško in ne v Avstrijo se ne odpravljamo več samo po oblačila ali v zadnjem času cenejše gorivo, velikokrat se odpravimo tudi po pohištvo in drugo opremo za dom, predvsem v Ikea.
Relativno hitro utegne postati za okoliške dežele zanimiva tudi Slovenija, če že to ni, seveda. Namreč, naše prostore poleg kristalne palače v Ljubljani lahko kar kmalu zapolni mogotec Ikea Slovenija.

Po dolgih pregovorih in iskanju primernega zemljišča, katero bi seveda bilo predvsem naklonjeno potencialnim kupcem, zagotovo pa večini, bo ta v slovenski prestolnici. Nič presenetljivega, da bo v BTCju, kjer je frekvenca ljudi velika. In tudi, da bo velikan med ponudniki pohištva zasedel skoraj 100 tisoč kvadratnih metrov.

Torej, komu se mudi? Švedom, ki so prepoznali potencial na naših prostorih in želijo izkoristiti svoje možnosti ter se širiti, predvsem tja, »kjer jih ŠE ni« ali smo mi tisti, kateri smo pospešili ta proces širitve? Pravzaprav smo odgovorni vsi, saj bomo tako v Sloveniji bogatejši za odlično ponudbo, predvsem pa nam je pomembno dejstvo, da prihod tega švedskega mogotca prinaša tudi vsaj 300 novih delovnih mest. Ikea pa si seveda želi v Slovenijo in na njen trg, da transakcijski račun postane še »težji«.

Gradnja Ikee bi se naj začela že letošnjega leta. Sicer optimistično, vendar bi naj kupci lahko prvič zakorakali vanjo konec avgusta 2016, toda večja verjetnost je, da bo otvoritev leta 2017 in bomo lahko šele takrat pozabili Ikeo v italijanskem Vilešu, hrvaškem Zagrebu ali avstrijskem Celovcu.
Slovenci enostavno obožujemo Ikeo, verjetno bi se vsi strinjali, da z razlogom. Sosedje Hrvati so nas z otvoritvijo prehiteli in sicer lansko leto, vendar smo na dobri poti po enaki sledi.

K sosedom bomo zagotovo še hodili, bodisi na počitnikovanje ali kar tako, ne bo nam pa potrebno zapustiti države, da bi prišli do Ikee. Vendarle se bo zgodilo!