Poslovni naslov podjetja pogosto vpliva na stranke

Ste pri iskanju službe kdaj zaznali, da vas ne želijo zaposliti, ker ste iz oddaljenega kraja in bi vam morali plačevati potne stroške? V podjetništvu pogosto naletimo na podobno situacijo – pri izbiri med različnimi podjetji, ki naj bi skrbela za posamezno storitev, pogosto odloča poslovni naslov podjetja. Če ljubljansko podjetje išče podizvajalca ali ponudnika neke storitve, bo pogosto izbralo podjetje iz Ljubljane ali njene bližine, ne glede na to, da ste vi morda celo kakovostnejši. Če imate sedež podjetja nekje daleč, se bo naročniku namreč zdelo, da ste manj priročni, da z vami ne bo enostavno sestankovati in podobno. In kakšna je lahko rešitev za »boljši« poslovni naslov podjetja? Ena od možnosti je najem virtualne pisarne – tako se vaše podjetje registrira kjer želite.

Virtualna pisarna vam zagotovi poslovni naslov podjetja v poslovni stavbi, ne da bi tam dejansko imeli najeto svojo pisarno. Tako ste lahko hitro videti precej bolj uspešen in »resen« podjetnik, kot če imate podjetje registrirano v svojem stanovanju v večstanovanjski stavbi. Še bolje pa je to, da ne pridobite zgolj primeren poslovni naslov podjetja, temveč lahko koristite tudi druge usluge – po potrebi imate tam na voljo sejno sobo in pravi pisarno, ki jo lahko rezervirate za tisto urico, ki jo potrebujete za sestanek s poslovnimi partnerji. Tako se vam z njimi ne bo treba srečevati v kavarnah in na drugih krajih, ki ne delujejo nič kaj poslovno.

Ta rešitev pa vam lahko pride izjemno prav še v enem primeru. Včasih se enostavno zgodi, da poslovni naslov podjetja ne morete registrirati na svojem domu, saj ste podnajemnik, lastnik stanovanja pa se z registracijo na naslovu njegove nepremičnine enostavno ne strinja. Tudi takrat je virtualna pisarna precej boljša možnost kot dogovor za registracijo podjetja na naslovu sorodnikov ali prijateljev, ki so sicer pripravljeni priskočiti na pomoč – nenazadnje ni prijetno, če prihaja poslovna uradna pošta od kakšne Finančne uprave in podobno na naslov, kjer živi vaša mama, tašča, najboljši prijatelj z družino …