Potrebujete električni radiator?

vigo ehr

Električni radiator se vsekakor splača kupiti. Z njim namreč lahko ogrejete katerikoli prostor. Primeren je namreč za ogrevanje bivalnih, poslovnih in vseh drugih prostorov. Pri tem pa nudi prijetno toploto in enostavno uporabo. Predvsem pa omogoča, da z njim prostor učinkovito ogrejete v čim krajšem času.

Odličen vir ogrevanja

Zaradi tega je električni radiator zagotovo nekaj, kar potrebujete tudi vi. Uporabljate ga lahko kot dodatni vir ogrevanja v pomladanskem ali jesenskem času oziroma vedno, ko nastopijo bolj mrzli dnevi in je zjutraj in zvečer še bolj hladno. Prav tako ga lahko uporabite za ogrevanje tam, kjer drugačni načini gretja niso možni.

Takšen grelnik je namreč enostavno instalirati praktično kamorkoli, zato je primeren za ogrevanje novogradenj, kjer centralna kurjava ali sistem talnega gretja še ni vzpostavljen, za starejše objekte, kjer za ogrevanje ni učinkovito poskrbljeno, za vikende, ki nimajo centralne kurjave ipd. Pravzaprav je primeren za prav vse objekte – vse, kar potrebujete za njegovo montažo in delovanje je namreč le električna napeljava.

Kakšen električni radiator izbrati?

Pri izbiri bodite pozorni na:

  • moč izbranega grelnika,
  • za kakšno kvadraturo prostora je primeren,
  • kako energetsko učinkovit je pri ogrevanju in koliko električne energije porabi za to,
  • dimenzije in design grelnika,
  • način montaže (ali gre za samostoječ grelnik, se ga lahko montira na steno …),
  • kakšen termostat ima in kako se na njem nastavi temperaturo,
  • koliko ima izbrani model garancije.
silenos-grijanje.com - električni radijatori
www.silenos-grijanje.com

Vse to so pomembne lastnosti, ki vam lahko pomagajo pri izbiri. Zato se je pred izbiro dobro čim bolje informirati prav o vsem in si pogledati različne proizvajalce in modele. Pri tem je treba misliti tako na udobje pri ogrevanju kot na stroške – ne le to, koliko boste odšteli za nakup določenega modela, ampak predvsem to, koliko boste nato plačali za ogrevanje z njim. Zaradi tega je dobro kupiti čim bolj energetsko učinkovit model, ki porabi čim manj električne energije oziroma prav vso električno energijo pretovori v toploto. Tako bo prostor odlično ogret, stroški ogrevanja pa manjši.