Praktična folija za ovijanje palet

Palete so zelo priročne za uporabo v skladiščih in povsod drugje, kjer imamo opravka s težjim tovorom oziroma izdelki. Uporablja se jih na gradbiščih, pri transportu, v industrijskih halah in še kje. Čeprav so palete zelo široko uporabne, pa jih je včasih treba dodatno zaščititi oziroma poskrbeti za to, da se tovor na njih ne premika. Za to najbolje poskrbi folija za ovijanje palet.

Najboljša rešitev za palete

Folija za ovijanje palet poskrbi za njihovo stabilnost oziroma stabilnost tovora na njih. Tako ni nevarnosti, da bi kakšna od škatel zdrsnila iz palete in bi se vsebina v njej razbila ali kako drugače poškodovala. Z ovijalno folijo preprosto fiksiramo celotno paleto skupaj s tovorom, kar omogoči lažji transport in skladiščenje.

Poleg tega pa tako tovor zaščitimo še pred drugimi dejavniki. Ustrezno je zaščiten pred prahom, kar je pri daljšem skladiščenju bistveno. Prav tako pa je zaščiten tudi pred vlago in padavinami, kar prav pride pri shranjevanju na prostem. Na tak način pa je paleta s tovorom bolje pripravljena tudi na transport, saj nikoli ne moremo z gotovostjo vedeti, kaj vse jo čaka na poti do cilja, sploh če gre az daljši transport.

Elastična in enostavna za uporabo

Zaradi velike elastičnosti oziroma raztegljivosti je takšna folija za ovijanje palet zelo enostavna za uporabo. V praksi se zelo dobro obnese, pri čemer je pomembno le, da izberete ustrezno vrsto glede na vaš namen uporabe oziroma glede na to, ali boste palete ovijali ročno ali strojno, s kakšnim namenom jih želite zaščititi itd.

Na voljo so tako ročne kot strojne folije različnih debelin, širin, barv in drugih lastnosti, med katerimi lahko izbirate. Nekatere med njimi imajo tudi UV zaščito, kar je še dodaten plus. A to še ni vse: razveseljiva je tudi novica, da je tak način pakiranja oziroma ovijanja palet cenovno ugoden, kar pomeni, da sem vam zanj splača odločiti tudi s tega vidika. Tako namreč lahko prihranite denar ter preprečite morebitne poškodbe izdelkov.