Prodam podjetje doo

Naleteli ste na oglas prodam podjetje doo. Sama ušesa so vas? Želite slišati in izvedeti, zakaj, kakšna je cena, dejavnost, pogoji itd. Namreč, ste tik pred nakupom podjetja. Ali pred ustanovitvijo lastnega.
podejtje info
V kolikor se odločate, da bi ustanovili podjetje, je morebiti dobro, da razmislite, da kupite že obstoječega, ki pa se sedaj prodaja. Običajno bo tudi finančni vložek precej nižji in ga bomo dobili ceneje kot sicer, če bi na novo vse ustnavljali. Vemo, da je za ustanovitev d.o.o. potreben začetni kapital, če pa je podjetje že ustanovljeno, pomeni, da že deluje in tudi nam več ta vložek ni tako potreben. Enostavno ga kupimo, prevzamemo njegove lastnosti (jih potem po želji spreminjamo, prilagajamo, ipd.) in pričnemo z delom.

Prodam podjetje doo je lahko oglas, ki je je posledica nefunkcionalnosti podjetja. To ne pomeni, da moramo sami tudi tako nadaljevati. Seveda nas nakup v tem primeru niti ne zanima. Ampak, lahko da vidimo priložnost v tem podjetju, da izboljšamo delovanje, spremenimo vse, zaradi česar je podjetje trenutno nefunkcionalno. Že dober marketing lahko poskrbi za ta pereč problem. V večini primerov pa se želijo lasniki podjetja izogniti dodatnim stroškom ki ga prinaša zapiranje podjetja po skrajšanem postopku in ga zato raje prodajo. Več o tem si lahko pogledate na spletni strani http://www.zapiranjepodjetja.si.

Kakorkoli, če smo pa mi tisti, ki objavi oglas »prodam podjetje doo« pa moramo vedeti, da so določene stvari tukaj bistvenega pomena in sicer to, da zastavimo realno ceno. Pretiravanja in podobno bodo samo pomenila oteženo prodajo ali pa pride do tega, da sploh ne prodamo ter tako nismo storili pravzaprav nič. Kar je še zelo pomembno je, da smo potencialnemu kupcu na voljo za vsa vprašanja, tudi svetovanje in predlaganja. Pomembno je tudi, da smo iskreni. Navsezadnje bo sam odslej (če se odloči za nakup) delal po svoje in smo prenesli vso odgovornost nanj. Niti ni pomembno, kakšen je bil naš način dela, saj bo novi lastnik verjetno razvil svojega, razen če je podjetje že pri nas poslovalo zelo dobro in je prav, da se enak sistem dela tudi nadaljuje.

Torej, ne glede na to ali prodajamo ali kupujemo podjetje doo moramo paziti na kar nekaj stvari. Pri nakupu, da se ne »zašijemo«, pri prodaji, da smo pošteni. Le tako bo doseženo obojestransko zadovoljstvo in bo tudi novi lastnik in mi kot prodajalec lahko zaživel novo življenje in si ustvaril nove pogoje in možnosti za delo. Podjetje lahko prodamo tudi s pomočjo strokovnjakov, če se odločimo za to možnost.