Različni povezovalni trakovi odlične kvalitete

Povezovalni trakovi so super pripomoček pri ovijanju oziroma pakiranju. Običajno se uporabljajo za povezovanje palet, seveda pa se lahko uporabljajo tudi v druge namene, ko je treba pričvrstiti tovor in preprečiti njegovo premikanje. Ker se običajno uporabljajo v kombinaciji s tovorom večje teže, je zelo pomembno, iz kakšnih materialov so narejeni. Če hočejo svojo funkcijo dobro opravljati, morajo biti namreč izredno vzdržljivi ter dobro prenašati obremenitve. Prav zaradi tega je bistvenega pomena to, iz kakšnega materiala so narejeni, saj je od tega odvisno, kako vzdržljivo bodo. Precej pomembno pa je tudi to, kakšno širino oziroma debelino traku izberemo za povezovanje ter kako trak namestimo okrog tovora. Najbolj učinkovito je, če to storimo kar s pomočjo stroja.

Kovinski trakovi za povezovanje

kovinski povezovalni trakoviEna od pogosto uporabljenih možnosti pri povezovanju palet in drugega tovora so povezovalni trakovi, ki so narejeni iz kovine oziroma jekla. Takšni trakovi so seveda zelo robustni in vzdržljivi ter so pri povezovanju tovora nadvse učinkoviti, ne glede na to, za kakšen tovor gre ali koliko je težak. Tudi najtežji tovor je možno dobro povezati na tak način. Kovinski trakovi namreč omogočajo res odlično stabilnost brez premikanja ter tako brez možnosti poškodb.

Tekstilni povezovalni trakovi

tekstilni kompozitni trakoviPrednost uporabe tekstilnih trakov je predvsem v tem, da omogočajo odlično prilagajanje obliki samega tovora. Hkrati pa zaradi tega omogočajo tudi zelo enostavno povezovanje, poleg tega pa so zelo lahki. Običajno se zanje podjetja odločajo zaradi nizke cene, ne malo pa so presenečeni, ko ugotovijo, da omogočajo izjemno trdno povezovanje. Tekstila namreč običajno ne povezujemo s trdnostjo, a kompozitni trak iz tekstila omogoča prav to.

PP plastika za povezovanje

povezovalni trak PPPolipropilen oziroma PP je material, ki se uporablja za številne namene. Iz njega so lahko narejeni tudi trakovi za povezovanje. Uporablja se lahko ročno ali strojno ter je dobavljiv v različnih barvah. Prednost tega materiala je, da je zelo praktičen in poceni, zato se odlično obnese pri pakiranju. Uporablja se za izdelke z ne preveliko težo. Pri zelo težkih izdelkov pa ga je bolje nadomestiti s PET plastiko.

Trakovi iz PET plastike

povezovalni trak PETIzredno robustni trakovi so prinesli pravo revolucijo na področje povezovanja palet in drugega tovora. Nekoč so se namreč v ta namen uporabljali predvsem kovinski trakovi, saj so edini zdržali tako velike obremenitve, danes pa jih nadomeščajo tisti, narejeni iz PET plastike. Polietilen, iz katerega so izdelani, ima vrsto odličnih lastnosti, med katerimi je glavna ta, da zdrži velike obremenitve, ter da je cenejši od kovine.