Različni povezovalni trakovi

Na trgu so na voljo najrazličnejši povezovalni trakovi iz številnih materialov. Vsak material ima določene prednosti, zaradi katerih so takšni povezovalni trakovi primerni za uporabo za določene namene. Nekateri povezovalni trakovi so tako zasnovani za povezovanje izdelkov z večjo težo, drugi ne rjavijo ali pa so cenovno ugodnejši. Kakšni povezovalni trakovi bi bili najbolj primerni za vaše palete, je odvisno od tega, kakšne izdelke shranjujete ali transportirate na njih, pa tudi od tega, kje jih shranjujete. Če so namreč palete med shranjevanjem ali prevažanjem izpostavljene vlagi ali jih puščate na prostem, je nujno uporabiti takšen trak za povezovanje, ki čim boljše prenaša različne zunanje dejavnike. Poleg tega pa je seveda ustrezna izbira traku odvisna tudi od teže samih izdelkov.

Povezovalni trakovi so lahko narejeni iz tekstila, različnih vrst plastike (PP ali PET) ali kovine. Kovinski povezovalni trakovi so običajno narejeni iz jekla, ki velja za zelo močan material. S takšnimi trakovi tako lahko povežemo tudi najtežji tovor. Po drugi strani pa danes obstajajo tudi odlične alternative kovinskim trakovom, ki vam prav tako omogočajo povezovanje zelo težkega tovora, a so cenovno ugodnejše. Ena od ustreznih možnosti v ta namen so povezovalni trakovi, narejeni iz zelo odporne PET plastične mase, ki je robustna in dobro prenaša različne obremenitve.

Seveda pa so danes na voljo tudi trakovi iz drugih vrst plastike, kakršna je recimo plastika PP, ki je sicer manj odporna, a bolj enostavna za povezovanje, saj je lažje upogljiva. Enako velja za tekstilne kompozitne trakove. To pomeni, da s pomočjo takšnih trakov veliko lažje in hitreje povežete ne samo palete, ampak tudi kakršenkoli drug tovor, ki ga želite na primer pripraviti za transport. To lahko storite ročno ali strojno, pri čemer je seveda treba izbrati temu primeren povezovalni trak, ki mora imeti tudi ustrezen primer glede na težo in velikost ter obliko tovora.