Servis laboratorijske opreme

Potrebujete servis laboratorijske opreme? Se vam je pokvaril sterilizator, termostat ali črpalka? Morda pa polnilna linija ne deluje tako, kot bi morala? Večji ko je laboratorij, več opreme je v njem, zato tudi pogosteje pride do kakšnih težav pri njenem delovanju. Takrat je treba poskrbeti za servis laboratorijske opreme, saj bo le tako delo v laboratoriju lahko nemoteno potekalo. Če torej odkrijete, da kakšen del vaše laboratorijske opreme ne deluje dobro ali pa se vam tako le dozdeva, čim prej pokličite Semlab – servis laboratorijske opreme!

Servis laboratorijske opreme namreč ne poskrbi le za popravilo, temveč v prvi vrsti preveri, ali vaša laboratorijska oprema deluje ustrezno in brezhibno. Napaka pri delovanju se namreč lahko pojavi tudi iz drugih razlogov, med katerimi so pogosto napake pri montaži, neustrezna kalibracija oziroma umerjanje, nepravilna uporaba laboratorijske opreme in podobno. Na servisu laboratorijske opreme tako najprej preverijo, ali je težava v sami napravi oziroma opremi ali pa morda kje drugje.

Dejstvo je, da laboratorijska oprema dobro deluje le, če je pravilno montirana in uporabljena ter tudi pravilno vzdrževana. Vzdrževanje laboratorijske opreme je še ena od storitev, ki jo izvajajo na servisu, saj skrbijo ne le za popravila, ampak za to, da je laboratorijska oprema vedno v brezhibnem stanju. V ta namen opravljajo preglede opreme in številne meritve, preverjajo tudi varnostne ventile in izvajajo tlačne preizkuse, kontrole ter validacijo opreme.

Z rednim servisiranjem laboratorijske opreme lahko poskrbite za njeno nemoteno uporabo, daljšo življenjsko dobo ter večjo varnost pri uporabi. Če torej pri delovanju opreme zaznate kakršno koli odstopanje ali motnjo, čim prej kontaktirajte servis laboratorijske opreme Semlab! Z veseljem vam bodo priskočili na pomoč s svetovanjem, pregledom opreme, popravilom ali drugimi storitvami.