Siemens Slovenija ponuja tečaje PLC programiranja

http://www.dankon.si/izobrazevanja

Kam na tečaj PLC programiranja?

Siemens Slovenija v svojem vadbenem centru v Celju skupaj v sodelovanju s podjetjem VRD Dankon nudi različna šolanja, s katerimi se lahko naučite tudi PLC programiranja. Če vas to področje zanima, obiščite spletno stran dankon.si, kjer boste našli vse potrebne informacije o izobraževanjih – kakšni programi so na voljo, kakšna je njihova vsebina, kje potekajo in koliko časa in podobno.

Kakovostna oprema za PLC programiranje

Tečaji oziroma izobraževanja, ki jih ponuja Siemens Slovenija, potekajo na njihovi opremi, ki velja za zelo kakovostno. Takšna oprema se uporablja tudi dejansko uporablja v številnih podjetjih, zato je njeno poznavanje tudi v praksi oziroma pri delu zelo dobrodošlo. Tečaji so zasnovani tako, da se pri njih uporabljajo najbolj pogosto uporabljeni krmilniki, na katerih se nato tečajniki naučijo programiranja različnih procesov. Programiranje poteka v okolju TIA portal.

Različne stopnje izobraževanj

Na voljo so tri različne stopnje šolanja oziroma izobraževanja. Prva stopnja je namenjena začetnikom na področju programiranja, ki se želijo seznaniti z opremo in naučiti osnov programiranja v okolju TIA portal. Naučili se bodo uporabe krmilnika ter različnih možnosti, ki jih ponuja. Na koncu izobraževanja je tečajnik sposoben izdelati krmilno logiko za različne enostavne procese, poleg tega pa pridobi tudi znanje za opravljanje osnovne diagnostike.

Nadaljevalni tečaji PLC programiranja, ki jih nudi Siemens Slovenija, omogočajo nadgradnjo tega znanja, saj so tečajniki po koncu tečaja zmožno tudi izdelave krmilne logike bolj kompleksnih in funkcijo zahtevnejših procesov, pa tudi bolj poglobljene diagnostike. Na voljo pa je tudi tečaj, na katerem lahko tečajniki svoje znanje še poglobijo. Na njem se tečajniki naučijo še programskega jezika SCl, pa tudi PID-regulacije in pozicioniranja koračnega motorja.

Ta tečaj je namenjen tako tistim, ki že imajo veliko znanja in izkušenj na področju krmiljenja in avtomatizacije različnih procesov v proizvodnji, kot tudi tečajnikom, ki so se že udeležili obeh tečajev na nižji stopnji. Prav tako pa so na voljo tudi različna druga izobraževanja oziroma dodatna šolanja (Siemens S7 WINCC, Simatic S7 Graph …). Slednja so lahko po potrebi tudi popolnoma prilagojena željam tečajnikom oziroma njihovemu predznanju in ciljem, ki jih želijo z izobraževanjem doseči.