Sodobni električni radiatorji

Pod pojmom električni radiatorji si nas večina predstavlja prav nič estetske radiatorje na pomičnih kolescih oziroma kaloriferje, s pomočjo katerih se ogrevamo v prehodnem obdobju, pred in po kurilni sezoni. V resnici pa so sodobni električni radiatorji veliko več kot to. Danes ne predstavljajo več le pomožnih grelnih teles, temveč so lahko tudi glavni vir ogrevanja, saj so učinkoviti in energetsko varčni, odlikujejo pa jih tudi druge pozitivne lastnosti. Med drugim sodobni električni radiatorji s pridom izkoriščajo tudi tehnologijo tako, da omogočajo nekatere dodatne funkcionalnosti.

Električni radiatorji Glamox imajo tako na voljo tudi termostat z brezžično wi-fi povezavo. Tak termostat ponuja tako kar nekaj dodatnih možnosti, ki jih bodo navdušenci nad sodobno tehnologijo z veseljem izkoristili. Termostat z brezžično povezavo bo prepričal vse, ki imajo radi pametno tehnologijo in si želijo tako imenovane pametne hiše, v kateri je ogrevanje možno nastaviti in nadzorovati tudi na daljavo. S pomočjo wi-fi termostata lahko to storite kar s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika, saj je v ta namen na voljo posebna aplikacija. V njej lahko tudi beležite porabo oziroma imate boljši nadzor nad njo. Tako se vam nikoli več ne bo moglo zgoditi, da bi pozabili ugasniti ogrevanje ali ga zmanjšati, ko boste šli od doma, saj to lahko uredite tudi na daljavo. Prav tako pa lahko že pred prihodom domov poskrbite, da bo takrat, ko boste stopili skozi vrata, v hiši prijetno toplo.

Električni radiatorji nove generacije so torej zasnovani tako, da s pomočjo premišljene zasnove in sodobne tehnologije poskrbijo za kar se da udobno bivanje. Poleg tega pa so tudi lepi, se skladajo z ostalo opremo in omogočajo veliko energetsko varčnost. Četudi ste se odločili za talno gretje, je vseeno dobro imeti še rezervo: dodatno grelno telo, ki ni vezano na vaš centralni sistem gretja ali toplotno črpalko, ampak zgolj na elektriko. Taki električni radiatorji še posebej prav pridejo v kopalnici ali kje drugje, četudi jih uporabljate zgolj v prehodnem obdobju. Še bolj pa so priročni za tiste, ki ne želijo investirati v centralno kurjavo in peč oziroma želijo na najcenejši način urediti etažno gretje.