Travni tepih poskrbi za lepši vrt

Kako poskrbeti za lepši vrt? Kaj narediti, da boš vrt videti bolj urejen, ne glede na letni čas in z minimalno truda in dela? Je to sploh možno ali pa je nujno treba v urejenost vrta vložiti obilo časa in energije? Obstaja kakšen način urejanja vrta, ki poskrbi za hitre spremembe in s tem za lepši videz v čim krajšem času?

Eden od pomembnih elementov prav vsakega vrta je vsekakor zelenica. Lepa, bujna, zelena in lepo urejena zelenica zagotovo polepša prav vsak vrt, ne glede na to, kako je urejen ali kako velik je. A samo sejanje trave se ne obnese vedno najbolje, zato se ga danes v vrtnarstvu skorajda več ne uporablja. Veliko boljšo opcijo namreč predstavlja travni tepih ali preproga, ki daje najboljše rezultate na tem področju.

Kaj je travni tepih in zakaj je najboljša izbira?

Sejanje trate ima kar nekaj pomanjkljivosti. S tem postopkom namreč težko dobimo lepo, enakomerno poraslo trato. Poleg tega je to, kakšni bodo rezultati, odvisni od številnih faktorjev. Pomembno je, kakšna je podlaga oziroma prst, kakšni so pogoji za rast, koliko so določeni predeli vrsta osončeni ali osenčeni in podobno. Na določenih mestih posejana trata nikakor noče dobro uspevati, pa če se lastniki vrta še tako trudijo za to.

Najbolj pogosto se ljudje pritožujejo nad tem, da semena sploh ne vzklijejo, zato je treba postopek ponoviti. Včasih iz semen vzklijejo tanke bilke, ki so zelo na redko posejane in so daleč od rezultata, ki bi si ga želeli. Še večkrat pa se zgodi, da bilke sicer vzklijejo, a kmalu pride do tega, da postanejo uvele, rumenkaste ali celo rjavkaste. Takšna trata nikakor ni lepa, zato jezi marsikaterega lastnika vrta, ki bi rad poskrbel za to, da bi bil ta lepo urejen.

Hitro do lepše trate

Še ena pomanjkljivost sejanja pa je to, da je postopek zamuden oziroma da vzame precej časa, da dobimo trato, kakršno si želimo. Če namesto sejanja uporabimo travni tepih Skerca, bodo rezultati vidni veliko prej oziroma takoj po polaganju. Tako lahko že v enem dnevu poskrbimo za občutno spremembo na našem vrtu ter ga lepo polepšamo.