Zeleni travni tepihi

Vsi, ki ste kdaj gradili hišo, točno veste, da ta zares zasije šele, ko ste do konca uredili njeno okolico. Urejena okolica z lepo zeleno trato je pika na i, ki poskrbi za popoln videz celote. Na srečo danes obstajajo posebni travni tepihi, ki omogočajo zeleno trato brez sejanja in čakanja. Gre za posebne role travne ruše, ki se enostavno položijo na prej pripravljen teren. Več o njih si lahko preberete na Skerca.si, kjer se ukvarjajo tudi s polaganjem takšnih tepihov in hitro ozelenitvijo okolico.

Travni tepihi imajo številne prednosti, zaradi katerih se jih danes vedno bolj uporablja. Z njimi se izognemo sejanju trave in čakanju, da ta končno zraste. Pogosto pa sejanje ne obrodi takšnih sadov, kot bi želeli. Trava zraste neenakomerno oziroma je na določenih delih veliko manj gosta kot drugje. Travni tepihi omogočajo enotno gostote trate po celi površini, hkrati pa z njimi dobite ne le lepo, ampak tudi zelo zdravo trato, ki je zrasla v optimalnih pogojih, zato ima razvejane in dobro prezračene korenine ter je mehka in gosta. Na takšni trati ni nobenega plevela, ampak gre samo za enotno zeleno površino.

 

Danes se travni tepihi uporabljajo predvsem v parkih in drugih javnih površinah, kjer je treba poskrbeti za hitro ozelenitev okolice, vedno več ljudi pa se zanje odloča tudi doma. Sploh pri novogradnjah lahko travni tepihi v res kratkem času poskrbijo za enormno spremembo – ozelenitev okolice hiše, zaradi katere se boste v njej počutili kot doma. Gosta zelena trata bo poskrbela za urejen videz okolice hiše in za njen še lepši izgled, ki ga lahko dosežete praktično čez noč oziroma v nekaj urah. Pri tem vas naj nikar ne skrbi cena, saj so kakovostni travni tepihi danes že zelo cenovno dosegljivi, zato res ni ovir za to, da se ne bi odločili za tako obliko ozelenitve vašega vrta.